Bijpraten met Keukentijgers

Voor onze abonnees draait het in april om ‘Blij ei’. Maarrrr, dat zijn we zelf ook. Even een update van Roel, Yvette en Wenda!

‘Stel je voor….’ Event van Planetree

Op donderdag 11 mei organiseert Planetree in het Beatrix Theater een fantastisch congres. Ongeveer 750 zorgprofessionals zijn van 09.00 tot 17.00 uur bijeen op het belevingsplein, de plenaire sessies en de workshops. Samen hebben we het over de toekomst van de zorg! Uiteraard is Keukentijgers hier ook bij op vrolijke en speelse wijze. Want of spelen bij het eten mag van ons? Ja zeker! Treffen we jou op het plein bij onze stand of in één van de workshops?

Wil je er ook bij zijn of meer weten? Bekijk de website van Planetree. Een kaart is via ons 185,- ipv 245, dus voordat je gaat boeken uiteraard even een seintje geven aan ons!

Huize Widaad

Yvette Magrijn van Keukentijgers is alweer ruim een jaar aan de slag bij Huize Widaad in Huizen. Deze (particuliere) zorgorganisatie is een ster in het neerzetten van welzijn en eten & drinken een belangrijke rol speelt. Daardoor past het goed om Keukentijgers hierin te verweven. Onze creatieve en culinaire Yvette staat zelf in de open keuken, maar doet ook diverse managementtaken. De kruisbestuiving tussen Keukentijgers en een huis is super. Wij zien nog beter de wensen van onze opdrachtgevers omdat we er helemaal bovenop, of eigenlijk in, zitten. En zij hebben natuurlijk een Keukentijger in huis die voor heerlijke eetmomenten zorgt!

Workshops door ‘t land

Deze weken waren we in Maastricht, Eindhoven, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Hilversum, Hillegom, Leeuwarden en meer voor onze workshops! We hebben in aanloop van de zomer vooral veel workshops Goed & Gezond drinken mogen geven. Fijn om zo veel blije gezichten te mogen zien in de zorg. Gezellige middagen, veel gelachen met elkaar én ook nog flink wat opgestoken. Dat is de afdronk van de woonassistenten, zorgmedewerkers en gastvrouwen die we hebben mogen ontmoeten.
Wil je ook een workshop? Neem contact met ons op!

Toekomstproef

Keukentijgers heeft zich verbonden aan Toekomstproef. Zoals jullie wel weten, vinden we het reuzebelangrijk dat er meer waardevolle eetmomenten zijn in de zorg. Door dit te tekenen zetten we ook bewust in op gezonde en duurzame maaltijden. We moeten allemaal werken aan de toekomstbestendigheid van onze aardbol. De pijlers blijven bij ons dat het leuk en lekker moet zijn  voor onze doelgroep. Ook werken we praktische oplossingen die passen binnen het budget. Dat lukt al aardig en verwerken we langzaamaan door het hele programma heen.

Programma?

De kern van Keukentijgers is een tweejaarlijks programma. Via mail krijgen medewerkers uit de zorg twee keer per week inspiratie en tools. In april draait het om ‘Blij ei’. We verwerken ei in gerechten, vertellen wat over de voedingstof eiwit, delen een idee voor een simpel spelletje, geven inspiratie hoe je vaker samen kunt eten, maar spreken ook hoe je zelf een blij ei kunt zijn. Aan het einde van de maand is een quiz. Ook is er elke maand een webinar en wordt er via What’s app geholpen met vragen die leven. En mei? Dat draait om Fris & Fruitig.

Voor 14,- per medewerker per maand ontzorgen we zorgorganisaties. En geven we op een frisse en speelse manier invulling aan de opleidingen in Eten & Drinken.

Webshop

Intussen mogen we elke week al pakketjes op de post doen. Spelletjes, inspiratiekaarten, recepten. De volgende logische stap die we gaan maken is…. Een webshop! Houd onze website in de gaten. Binnenkort kun je onze tools ook los bestellen.

Vragen, ideeën of gewoon leuk om elkaar te ontmoeten? Laat het uiteraard aan ons weten! 

Tot gauw, 
Roel, Yvette en Wenda
info@keukentijgers.com

 

Onze recepten

Bietensmoothie

Smoothie met het eiwitrijke skyr. Vooral die 10 gram eiwit per smoothie maakt het hem maken waard. Varieer van smaak met spinazie, fruit en maak op smaak met specerijen.

Inspiratiekaart ‘Pita’

Pitabroodjes, perfect om altijd in huis te hebben. Tosti zonder korstjes. Waar ga jij 'm mee beleggen?

Oeps, je bent op een pagina terecht gekomen die alleen toegankelijk is voor onze abonnees. Meer info? Kijk eens bij onze abonnementen.

Rabarbercompote met sinaasappel

Simpel, maar niet meer zo populair. Roept wel altijd mooie moestuinverhalen op. Serveer dit weer een keer als nagerecht met bij de vla of als alternatief voor appelmoes.

Appelmoes-banaankoek

Eerlijk, de appelmoes erin is lekker fris, maar het is geen koek,te zacht. Meer gebakken havermout. Interessant voor iemand met slik- en kauwproblemen.

Inspiratiekaart ‘Ei erbij’

Eiwitten. Ouderen hebben er flink wat van nodig. Wat zijn leuke tussendoortjes om daaraan te komen?

Oeps, je bent op een pagina terecht gekomen die alleen toegankelijk is voor onze abonnees. Meer info? Kijk eens bij onze abonnementen.

Verknipte kippensoep

De chinees noemt het haaienvinnen, de Fransoos een geschifte liaison en in Nederland noemen we het een verknipt ei in de soep. Al met al het slobbert lekker weg.

Plantaardige panna cotta van chocolade

Oke, een kant-en-klaar pudding van Mona is nog makkelijker. Maar deze plantaardige variant is bijna net zo gemakkelijk. Stap over de agar-agar-angst heen en ga aan de slag.

Bananenloempia

Met 2 ingrediënten een warm, zoet en vettig herkenbaar gerechtje maken. Jij kan dat ook. Zorg dat je een pak rijstvellen in huis hebt en kan je zo aan de slag.

Pita tonijn broccoli

Met 25 gram eiwit is dit broodje bijna een volledige maaltijd. De eiwitten komen uit zowel plantaardige als dierlijke bronnen. Serveer een halve als lunch of een kwart als snack.

Muesli broodpudding

Herkenbaar, smaakvol, zacht van structuur, romig en comfort food. Eigenlijk onbegrijpelijk dat dit een vergeten nagerecht is.

Ontvang elke maand inspiratie per mail!

Onze abonnees helpen we elke maand op het gebied van producten, recepten, voedingskennis, sfeer en presentatie. Altijd praktisch, eenvoudig en leuk. Meld je aan en krijg elke maand gratis een sneak preview.

Ja hoor, je aanmelding is verstuurd! Je krijgt nu van ons een mail waarin we je vragen om je mailadres te bevestigen.

× Whatsapp