Bijpraten met Keukentijgers

Voor onze abonnees draait het in april om ‘Blij ei’. Maarrrr, dat zijn we zelf ook. Even een update van Roel, Yvette en Wenda!

‘Stel je voor….’ Event van Planetree

Op donderdag 11 mei organiseert Planetree in het Beatrix Theater een fantastisch congres. Ongeveer 750 zorgprofessionals zijn van 09.00 tot 17.00 uur bijeen op het belevingsplein, de plenaire sessies en de workshops. Samen hebben we het over de toekomst van de zorg! Uiteraard is Keukentijgers hier ook bij op vrolijke en speelse wijze. Want of spelen bij het eten mag van ons? Ja zeker! Treffen we jou op het plein bij onze stand of in één van de workshops?

Wil je er ook bij zijn of meer weten? Bekijk de website van Planetree. Een kaart is via ons 185,- ipv 245, dus voordat je gaat boeken uiteraard even een seintje geven aan ons!

Huize Widaad

Yvette Magrijn van Keukentijgers is alweer ruim een jaar aan de slag bij Huize Widaad in Huizen. Deze (particuliere) zorgorganisatie is een ster in het neerzetten van welzijn en eten & drinken een belangrijke rol speelt. Daardoor past het goed om Keukentijgers hierin te verweven. Onze creatieve en culinaire Yvette staat zelf in de open keuken, maar doet ook diverse managementtaken. De kruisbestuiving tussen Keukentijgers en een huis is super. Wij zien nog beter de wensen van onze opdrachtgevers omdat we er helemaal bovenop, of eigenlijk in, zitten. En zij hebben natuurlijk een Keukentijger in huis die voor heerlijke eetmomenten zorgt!

Workshops door ‘t land

Deze weken waren we in Maastricht, Eindhoven, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Hilversum, Hillegom, Leeuwarden en meer voor onze workshops! We hebben in aanloop van de zomer vooral veel workshops Goed & Gezond drinken mogen geven. Fijn om zo veel blije gezichten te mogen zien in de zorg. Gezellige middagen, veel gelachen met elkaar én ook nog flink wat opgestoken. Dat is de afdronk van de woonassistenten, zorgmedewerkers en gastvrouwen die we hebben mogen ontmoeten.
Wil je ook een workshop? Neem contact met ons op!

Toekomstproef

Keukentijgers heeft zich verbonden aan Toekomstproef. Zoals jullie wel weten, vinden we het reuzebelangrijk dat er meer waardevolle eetmomenten zijn in de zorg. Door dit te tekenen zetten we ook bewust in op gezonde en duurzame maaltijden. We moeten allemaal werken aan de toekomstbestendigheid van onze aardbol. De pijlers blijven bij ons dat het leuk en lekker moet zijn  voor onze doelgroep. Ook werken we praktische oplossingen die passen binnen het budget. Dat lukt al aardig en verwerken we langzaamaan door het hele programma heen.

Programma?

De kern van Keukentijgers is een tweejaarlijks programma. Via mail krijgen medewerkers uit de zorg twee keer per week inspiratie en tools. In april draait het om ‘Blij ei’. We verwerken ei in gerechten, vertellen wat over de voedingstof eiwit, delen een idee voor een simpel spelletje, geven inspiratie hoe je vaker samen kunt eten, maar spreken ook hoe je zelf een blij ei kunt zijn. Aan het einde van de maand is een quiz. Ook is er elke maand een webinar en wordt er via What’s app geholpen met vragen die leven. En mei? Dat draait om Fris & Fruitig.

Voor 14,- per medewerker per maand ontzorgen we zorgorganisaties. En geven we op een frisse en speelse manier invulling aan de opleidingen in Eten & Drinken.

Webshop

Intussen mogen we elke week al pakketjes op de post doen. Spelletjes, inspiratiekaarten, recepten. De volgende logische stap die we gaan maken is…. Een webshop! Houd onze website in de gaten. Binnenkort kun je onze tools ook los bestellen.

Vragen, ideeën of gewoon leuk om elkaar te ontmoeten? Laat het uiteraard aan ons weten! 

Tot gauw, 
Roel, Yvette en Wenda
info@keukentijgers.com

 

Onze recepten

Kopje cacao

De meest romige chocolademelk maak je door wat stukjes chocolade op te lossen in volle melk. Vroeger dronk men vaak chocolademelk gemaakt van cacaopoeder. Probeer dat ook eens.

Aardappelpuree met kruidenolie

Van oudsher zijn we gewend de aardappelpuree smeuïg te maken met boter en melk. De gezondheid en de planeet vragen om deze nieuwe versie.

Aardappelsoep met gerookte forel

Aardappels heb je altijd wel in huis. De gerookte forel maakt het net iets spannender en voegt vette vis gemakkelijk toe aan het menu. Gooi dus gewoon een pakje in de vriezer!

1-2-3 vis gratin

Vooral snel, gemakkelijk en dan ook nog voedzaams op tafel zetten met vis. Wanneer je de vis in de vriezer hebt liggen, naast te prei, dan schud je dit zo op tafel.
er!

Linzenfrittata met zalm

Frittata, zo’n dikke omelet met aardappel kan echt een puinhoop worden met omkeren en daarna nog netjes in porties serveren. Grrr, dan zijn deze in muffinvormpjes een uitkomst.

Kleurrijke groente tarte tatin

Snel iets met groeten doen, kleurrijk en voor ieder wat wils erbij. Met deze licht zoete groentetaartjes, verleid je iedereen tot het eten van meer groente.

Bietenbrownie

Een bietenbrownie, maar dan lekker snel. Met ‘cheat’ dus, oftewel een brownie-mix, waar 500 gram bietjes aan wordt toegevoegd.
Groenten bij de koffie?

McCheese bloemkool

Ultiem comfortfood voor een warm gevuld buikje. Wat als we voor deze klassieker de volkoren versie van de macaroni pakken en er bloemkoolrijst aan toevoegen?

creatief gevouwen tosti wrap

De smaak van een tosti gevangen in een slim gevouwen wrap. Uiteindelijk een eiwit topper met veel vezels. Als lunch of als hoofdmaaltijd met een salade?

Inspiratiekaart ‘Roux’

Weten hoe je een roux moet maken van bloem en boter, helpt je met het verdikken van sauzen, soepen en bijvoorbeeld het witte sausje bij de bloemkool.

Ontvang elke maand inspiratie per mail!

Onze abonnees helpen we elke maand op het gebied van producten, recepten, voedingskennis, sfeer en presentatie. Altijd praktisch, eenvoudig en leuk. Meld je aan en krijg elke maand gratis een sneak preview.

Ja hoor, je aanmelding is verstuurd! Je krijgt nu van ons een mail waarin we je vragen om je mailadres te bevestigen.

× Whatsapp