Drink-Kit, Goed & Gezond drinken voor de zorg

Uitdroging komt eerder voor dan je denkt!

Een op de vijf ouderen drinkt te weinig. 70% heeft dat niet door. Te weinig drinken zorgt o.a. voor verwardheid en hoofdpijn. Je lijf bestaat tenslotte voor het grootste deel uit water, dus je kunt je voorstellen dat het belangrijk is om dat op peil te houden! In de informatiekaart van deze maand kun je precies nalezen waarom het zo belangrijk is.

Nieuwe tool van Keukentijgers

Keukentijgers is al twee jaar bezig met haar missie de eet- en drinkmomenten waardevoller te maken in de zorg. We gebruiken daarvoor diverse tools die jij al voorbij hebt zien komen. Zo heb je vast artikelen, recepten, webinars, coaching sessies en trainingen op locatie gezien.

Workshop goed en gezond drinken

Keukentijgers verzorgt voor Intrakoop/ZSIP (een inkooporganisatie in de zorg) en Vrumona (een frisdrankenleverancier) een workshop ‘Goed & Gezond drinken’. In 2 tot 3 uur spreken we met gastvrouwen, zorgondersteuners en andere professionals in de zorg over het belang van goed drinken, suiker in drinken, maar vooral hoe je van een drinkmoment een feestje kan maken met … Mocktails!

Impressie uit de Drink-Kit

De Drink-Kit komt in een houten kistje, met drankjes, groenten, fruit, smaakmakers, stampers en glazen. In het houten kistje vind je ook meer dan 34 inspirerende kaarten waarin één product centraal staat, die kunt gebruiken om een drankje mee aan te kleden.
Denk aan een stukje komkommer of citroen in het drinken, maar ook aan nootjes, een groentesnack of een stukje wortel die je erbij kunt presenteren. Bij alle producten vind je basisinformatie, de voedingswaarde en combinaties en ideeën.

En verder ….
Als laatste vind je diverse informatiekaarten over drinken gecombineerd met voedingsleer. Voor het gemak zit er een materiaallijst bij, hoe je een drink-event organiseert en een voorbeeld van de basis van mocktails maken.

Goed & gezond drinken

Heb jij nu zin om een met goed en gezond drinken aan de slag te gaan? Stuur je motivatie naar info@keukentijgers.com waarom jij deze workshop en kit zou mogen ontvangen. Op=op. We zien je graag proosten met de bewoners!

 

Recente keukentips

Onze recepten

Tofu toetjes toveren

Met silken tofu kan je alle kanten op, het is letterlijk flexibel en is gemakkelijk op smaak te maken. Het is een handig product om snel pudding van te maken. Dus ga maar lekker toveren!

Visvrije tonijnsalade

Visvrije tonijn klinkt dus echt raar. Eigenlijk ro niet zo heel gek, want tonijn uit blik is een droge korrelige structuur met milde vissmaak, niet zo heel moeilijk na te maken. Dus waarom niet?

Mislukte makreel koekjes

Mislukt, ja dat wekt eerder de aandacht. Het recept had ook ” Misschien makreel koekjes kunnen heten”. In beide gevallen zijn de verwachtingen niet zo hoog en kan je de bewoners blij verrassen.

Muhamarra makreel soep

OMG! Omega soep, met als basis muhamarra. Ook wel bekend als Syrisch smeersel op basis van rode paprika en walnoten. Kan natuurlijk ook zonder vis!

Ontbijtcake met wortel

Nou niet zo raar kijken. We eten ook ontbijtkoek als ontbijt. Waarom dan niet met wortels als ingrediënt erin? Hiermee kan je de bewoner verleiden om echt te ontbijten.

Wortel hot dog

De knak is echt veel beter, mits je de wortel niet te ver doorkookt. Met alle garnituren erop is en blijft het een smul broodje. Ah toe? probeer het!

Club Sandwich van de plank

A la plancha op zijn Spaans. Dit recept is niet van de grillplaat, maar van de plank uit de voorraadkast.
Vooruit, omdat het een sandwich is, mogen de korstjes eraf.

Vegan mayo

Doel is niet om vegan te koken. Ouderen wordt geadviseerd geen rauw ei te eten. Door op vegan manier mayonaise te maken, laat je het ei weg.

Liefdevol welkomstdrankje

Hoe ziet de huiscocktail van jullie organisatie eruit? Met ananas voor gastvrijheid. Denk er eens over! Het is een leuk welkomstdrankje voor nieuwe bewoners

Vochtrijke spies of salade

Dat er vocht in een watermeloen zit is logisch. Je kan nooit, 1,5 liter vocht uit je eten halen, een beetje wel. Dus strooi extra chili op deze spies en zet een glas water ernaast.

× Hoe kan ik jou helpen?