Drink-Kit, Goed & Gezond drinken voor de zorg

Uitdroging komt eerder voor dan je denkt!

Een op de vijf ouderen drinkt te weinig. 70% heeft dat niet door. Te weinig drinken zorgt o.a. voor verwardheid en hoofdpijn. Je lijf bestaat tenslotte voor het grootste deel uit water, dus je kunt je voorstellen dat het belangrijk is om dat op peil te houden! In de informatiekaart van deze maand kun je precies nalezen waarom het zo belangrijk is.

Nieuwe tool van Keukentijgers

Keukentijgers is al twee jaar bezig met haar missie de eet- en drinkmomenten waardevoller te maken in de zorg. We gebruiken daarvoor diverse tools die jij al voorbij hebt zien komen. Zo heb je vast artikelen, recepten, webinars, coaching sessies en trainingen op locatie gezien.

Workshop goed en gezond drinken

Keukentijgers verzorgt voor Intrakoop/ZSIP (een inkooporganisatie in de zorg) en Vrumona (een frisdrankenleverancier) een workshop ‘Goed & Gezond drinken’. In 2 tot 3 uur spreken we met gastvrouwen, zorgondersteuners en andere professionals in de zorg over het belang van goed drinken, suiker in drinken, maar vooral hoe je van een drinkmoment een feestje kan maken met … Mocktails!

Impressie uit de Drink-Kit

De Drink-Kit komt in een houten kistje, met drankjes, groenten, fruit, smaakmakers, stampers en glazen. In het houten kistje vind je ook meer dan 34 inspirerende kaarten waarin één product centraal staat, die kunt gebruiken om een drankje mee aan te kleden.
Denk aan een stukje komkommer of citroen in het drinken, maar ook aan nootjes, een groentesnack of een stukje wortel die je erbij kunt presenteren. Bij alle producten vind je basisinformatie, de voedingswaarde en combinaties en ideeën.

En verder ….
Als laatste vind je diverse informatiekaarten over drinken gecombineerd met voedingsleer. Voor het gemak zit er een materiaallijst bij, hoe je een drink-event organiseert en een voorbeeld van de basis van mocktails maken.

Goed & gezond drinken

Heb jij nu zin om een met goed en gezond drinken aan de slag te gaan? Stuur je motivatie naar info@keukentijgers.com waarom jij deze workshop en kit zou mogen ontvangen. Op=op. We zien je graag proosten met de bewoners!

 

Onze recepten

plantaardige chocolade panna cotta

Oke, een kant-en-klaar pudding van mona is nog makkelijker. Maar deze plantaardige variant is bijna net zo gemakkelijk. Stap over de agar-agar-angst heen en ga aan de slag.

bananenloempia

Met 2 ingrediënten een warm, zoet en vettig herkenbaar gerechtje maken. Jij kan dat ook. Zorg dat je een pak rijstvellen in huis hebt en kan je zo aan de slag.

Pita tonijn broccoli

Met 25 gram eiwit is dit broodje bijna een volledige maaltijd. De eiwitten komen uit zowel plantaardige als dierlijke bronnen. Serveer een halve als lunch of een kwart als snack.

Muesli broodpudding

Herkenbaar, smaakvol, zacht van structuur, romig en comfort food. Eigenlijk onbegrijpelijk dat dit een vergeten nagerecht is.

Plaatpannenkoek

Zonder pannenkoeken-flip-stress. Heel simpel, je giet het beslag in een ingevette ovenschaal of bakvorm. Beleg met gewenste topping.

Italiaanse broodsoep

Pappa al pomodoro klinkt al veel smakelijker dan Broodsoep. Juist het gebruik van oude volkorenbrood maakt deze soep waardevoller.

Knabbels bij een activiteit

Je krijgt er geen vette vingers van. Ze zijn voedzaam en walnoten en pecannoten zijn zacht genoeg voor een ouder gebit. Er kan dus best een handje nootjes bij.

Warme amandel-appeltaart-smoothie

Oké, soms moet je even door de zure appel heen, dit keer is het deze licht gebonden pap. Maar… toch best lekker.

Zadenbroodje van oliebollenmix

Met oud & nieuw iets te ambitieus geweest en ligt er nog een pak oliebollenmix in de kast of kan je die voor weinig in de sale vinden. Bak dan deze zoete broodjes.

Pindakaas-zaden-ontbijtshake

Dan maar alles in de blender. Nadruk ligt bij deze smoothie op onverzadigde vetten en vezels. De koffie geeft een extra kickstart. Ook iets voor jou?

× Whatsapp