Toast ideeën & receptkaart

In ons abonnement...

Heb je onze andere ideeënkaarten eigenlijk als eens bekeken?

Ga voor toast!

Toast… wij zien het als een klein hapje voorafgaand aan de soep of de hoofdmaaltijd, maar het mag natuurlijk ook tussendoor. Zo uit de hand te eten, kleurrijk, smaakvol, persoonlijk, voorzien van voedingswaarde en natuurlijk eetlustopwekkend.

Hoe zit het met feestelijke toastje klassiekers?

  1. Toastcupje met garnalen en cocktailsaus. Garnalen zijn een duur product maar op een toastje serveer je weinig en geeft zo wel plezier.
  2. Toast met paling. Als duurzaam alternatief neem je gerookte zalm, forel, heilbot of gestoomde makreel. Als je dit varieert, eet men elke week sowieso iets van vette vis met de daarbij behorende goede vetten.
  3. Toast met paté en cranberrysaus, 1 keer per maand kan orgaanvlees best.
  4. Toastje met brie, even geen 30+ kaas maar vol vet genieten.

Extra eiwit

Steeds vaker zijn broodsalade of spreads minder vet en kunstmatig. Kies voor eiwitrijke salades en leg er zelf nog een plakje ei op. Kipkerrie-, zalmof selderiesalade met ei zijn mooie smaakcombinaties.

Feest voor het oog

Hoeveel groentes kan jij op een toastje stapelen? Oké, dat hoeft niet het doel te zijn. Maar elk toastje kan je wel decoreren met iets van groenten. Stukje tomaat, paprika, komkommer. En wat denk je van die worteljulienne of reepje krokante kropsla. Je maakt het voor het oog aantrekkelijk wat de eetlust verhoogt.

Gemakkelijk en lang houdbaar

Iedereen kan een toastje beleggen. Toast is lang houdbaar. Je kunt er dus altijd een paar soorten op de plank kunnen hebben liggen.

Peulvruchten invoegen in het menu

De tekst “we eten vandaag bonen” valt niet altijd goed. Soms kan je met kleine stapjes beginnen. Een toastje biedt een podium voor nieuwe smaken. Hummus bijvoorbeeld. Hummus is gemaakt van kikkererwten, peulvruchten dus! Deze spread komt in steeds meer verschillende smaken. Ga er samen voor zitten en laat de bewoners soepstengels in verschillende smaken dippen. Denk zelf even aan de hygiëne, dat kan je.

 

Onze recepten

Flip de pannenkoek

Pannenkoeken is altijd feest. Maar ook flink doorwerken in de keuken en daarna alle stroop weer wegpoetsen.

Plantaardige panna cotta van chocolade

Oke, een kant-en-klaar pudding van Mona is nog makkelijker. Maar deze plantaardige variant is bijna net zo gemakkelijk. Stap over de agar-agar-angst heen en ga aan de slag.

Bananenloempia

Met 2 ingrediënten een warm, zoet en vettig herkenbaar gerechtje maken. Jij kan dat ook. Zorg dat je een pak rijstvellen in huis hebt en kan je zo aan de slag.

Pita tonijn broccoli

Met 25 gram eiwit is dit broodje bijna een volledige maaltijd. De eiwitten komen uit zowel plantaardige als dierlijke bronnen. Serveer een halve als lunch of een kwart als snack.

Muesli broodpudding

Herkenbaar, smaakvol, zacht van structuur, romig en comfort food. Eigenlijk onbegrijpelijk dat dit een vergeten nagerecht is.

Plaatpannenkoek

Zonder pannenkoeken-flip-stress. Heel simpel, je giet het beslag in een ingevette ovenschaal of bakvorm. Beleg met gewenste topping.

Italiaanse broodsoep

Pappa al pomodoro klinkt al veel smakelijker dan Broodsoep. Juist het gebruik van oude volkorenbrood maakt deze soep waardevoller.

Knabbels bij een activiteit

Je krijgt er geen vette vingers van. Ze zijn voedzaam en walnoten en pecannoten zijn zacht genoeg voor een ouder gebit. Er kan dus best een handje nootjes bij.

Warme amandel-appeltaart-smoothie

Oké, soms moet je even door de zure appel heen, dit keer is het deze licht gebonden pap. Maar… toch best lekker.

Zadenbroodje van oliebollenmix

Met oud & nieuw iets te ambitieus geweest en ligt er nog een pak oliebollenmix in de kast of kan je die voor weinig in de sale vinden. Bak dan deze zoete broodjes.

× Whatsapp