Toast ideeën & receptkaart

In ons abonnement...

Heb je onze andere ideeënkaarten eigenlijk als eens bekeken?

Ga voor toast!

Toast… wij zien het als een klein hapje voorafgaand aan de soep of de hoofdmaaltijd, maar het mag natuurlijk ook tussendoor. Zo uit de hand te eten, kleurrijk, smaakvol, persoonlijk, voorzien van voedingswaarde en natuurlijk eetlustopwekkend.

Hoe zit het met feestelijke toastje klassiekers?

  1. Toastcupje met garnalen en cocktailsaus. Garnalen zijn een duur product maar op een toastje serveer je weinig en geeft zo wel plezier.
  2. Toast met paling. Als duurzaam alternatief neem je gerookte zalm, forel, heilbot of gestoomde makreel. Als je dit varieert, eet men elke week sowieso iets van vette vis met de daarbij behorende goede vetten.
  3. Toast met paté en cranberrysaus, 1 keer per maand kan orgaanvlees best.
  4. Toastje met brie, even geen 30+ kaas maar vol vet genieten.

Extra eiwit

Steeds vaker zijn broodsalade of spreads minder vet en kunstmatig. Kies voor eiwitrijke salades en leg er zelf nog een plakje ei op. Kipkerrie-, zalmof selderiesalade met ei zijn mooie smaakcombinaties.

Feest voor het oog

Hoeveel groentes kan jij op een toastje stapelen? Oké, dat hoeft niet het doel te zijn. Maar elk toastje kan je wel decoreren met iets van groenten. Stukje tomaat, paprika, komkommer. En wat denk je van die worteljulienne of reepje krokante kropsla. Je maakt het voor het oog aantrekkelijk wat de eetlust verhoogt.

Gemakkelijk en lang houdbaar

Iedereen kan een toastje beleggen. Toast is lang houdbaar. Je kunt er dus altijd een paar soorten op de plank kunnen hebben liggen.

Peulvruchten invoegen in het menu

De tekst “we eten vandaag bonen” valt niet altijd goed. Soms kan je met kleine stapjes beginnen. Een toastje biedt een podium voor nieuwe smaken. Hummus bijvoorbeeld. Hummus is gemaakt van kikkererwten, peulvruchten dus! Deze spread komt in steeds meer verschillende smaken. Ga er samen voor zitten en laat de bewoners soepstengels in verschillende smaken dippen. Denk zelf even aan de hygiëne, dat kan je.

 

Recente keukentips

Onze recepten

Tofu toetjes toveren

Met silken tofu kan je alle kanten op, het is letterlijk flexibel en is gemakkelijk op smaak te maken. Het is een handig product om snel pudding van te maken. Dus ga maar lekker toveren!

Visvrije tonijnsalade

Visvrije tonijn klinkt dus echt raar. Eigenlijk ro niet zo heel gek, want tonijn uit blik is een droge korrelige structuur met milde vissmaak, niet zo heel moeilijk na te maken. Dus waarom niet?

Mislukte makreel koekjes

Mislukt, ja dat wekt eerder de aandacht. Het recept had ook ” Misschien makreel koekjes kunnen heten”. In beide gevallen zijn de verwachtingen niet zo hoog en kan je de bewoners blij verrassen.

Muhamarra makreel soep

OMG! Omega soep, met als basis muhamarra. Ook wel bekend als Syrisch smeersel op basis van rode paprika en walnoten. Kan natuurlijk ook zonder vis!

Ontbijtcake met wortel

Nou niet zo raar kijken. We eten ook ontbijtkoek als ontbijt. Waarom dan niet met wortels als ingrediënt erin? Hiermee kan je de bewoner verleiden om echt te ontbijten.

Wortel hot dog

De knak is echt veel beter, mits je de wortel niet te ver doorkookt. Met alle garnituren erop is en blijft het een smul broodje. Ah toe? probeer het!

Club Sandwich van de plank

A la plancha op zijn Spaans. Dit recept is niet van de grillplaat, maar van de plank uit de voorraadkast.
Vooruit, omdat het een sandwich is, mogen de korstjes eraf.

Vegan mayo

Doel is niet om vegan te koken. Ouderen wordt geadviseerd geen rauw ei te eten. Door op vegan manier mayonaise te maken, laat je het ei weg.

Liefdevol welkomstdrankje

Hoe ziet de huiscocktail van jullie organisatie eruit? Met ananas voor gastvrijheid. Denk er eens over! Het is een leuk welkomstdrankje voor nieuwe bewoners

Vochtrijke spies of salade

Dat er vocht in een watermeloen zit is logisch. Je kan nooit, 1,5 liter vocht uit je eten halen, een beetje wel. Dus strooi extra chili op deze spies en zet een glas water ernaast.

× Hoe kan ik jou helpen?