Samen waardevolle eetmomenten creëren

Kennis, tools en inspiratie voor de zorg. Maak eten en drinken op de afdeling leuker en beter via ons abonnement of door een training op maat.
Direct naar ons abonnement

Wat wij doen…

We helpen gastvrouwen en andere zorgprofessionals op het gebied van producten, recepten, voedingskennis, sfeer en presentatie. Altijd praktisch, eenvoudig én leuk. Hoe maak je een maaltijd met kleine toevoeging nét even anders? Hoe zorg je ervoor dat iemand wat meer of juist minder eet? Waarom zijn eiwitten zo belangrijk? 

  • Slimme recepten voor tussendoor, leren over eten & drinken
  • Inspiratie rond samenwerking, ontwikkeling en gastvrijheid
  • Online ontwikkelprogramma’s en toffe workshops
voedingskennis zorg

Slimme recepten voor tussendoor

Abrikozenjam zonder suiker

Gedroogde abrikozen kan je altijd op de plank hebben liggen. Als zoete traktatie tussendoor of verwerkt als deze jam. Smaakvol op een cracker of in de yoghurt.

Kopje cacao

De meest romige chocolademelk maak je door wat stukjes chocolade op te lossen in volle melk. Vroeger dronk men vaak chocolademelk gemaakt van cacaopoeder. Probeer dat ook eens.

Aardappelpuree met kruidenolie

Van oudsher zijn we gewend de aardappelpuree smeuïg te maken met boter en melk. De gezondheid en de planeet vragen om deze nieuwe versie.

Aardappelsoep met gerookte forel

Aardappels heb je altijd wel in huis. De gerookte forel maakt het net iets spannender en voegt vette vis gemakkelijk toe aan het menu. Gooi dus gewoon een pakje in de vriezer!

1-2-3 vis gratin

Vooral snel, gemakkelijk en dan ook nog voedzaams op tafel zetten met vis. Wanneer je de vis in de vriezer hebt liggen, naast te prei, dan schud je dit zo op tafel.
er!

Linzenfrittata met zalm

Frittata, zo’n dikke omelet met aardappel kan echt een puinhoop worden met omkeren en daarna nog netjes in porties serveren. Grrr, dan zijn deze in muffinvormpjes een uitkomst.

Kleurrijke groente tarte tatin

Snel iets met groeten doen, kleurrijk en voor ieder wat wils erbij. Met deze licht zoete groentetaartjes, verleid je iedereen tot het eten van meer groente.

Bietenbrownie

Een bietenbrownie, maar dan lekker snel. Met ‘cheat’ dus, oftewel een brownie-mix, waar 500 gram bietjes aan wordt toegevoegd.
Groenten bij de koffie?

McCheese bloemkool

Ultiem comfortfood voor een warm gevuld buikje. Wat als we voor deze klassieker de volkoren versie van de macaroni pakken en er bloemkoolrijst aan toevoegen?

creatief gevouwen tosti wrap

De smaak van een tosti gevangen in een slim gevouwen wrap. Uiteindelijk een eiwit topper met veel vezels. Als lunch of als hoofdmaaltijd met een salade?

voedingskennis zorg

Op weg naar waardevolle eetmomenten

We hebben het jaar opgedeeld in 12 thema’s. In juli ‘houden we ons hoofd koel’ en in januari ‘maken we de balans op’. Elk thema heeft een stamproduct waarmee we  je iets vertellen over voedingsleer. De theorie achter ons eten en drinken, zeg maar. De ene maand kun je denken aan ‘volkorenbrood’ samen met ‘voldoende voedingsvezels’. De andere maand is het ‘thee’ in combinatie met ‘voldoende vocht’.

Ook staan we elk thema stil bij onze pijlers: waar wij voor staan. Denk aan jouw ‘persoonlijke ontwikkeling’, ‘gastvrijheid’ of ‘samenwerking’. Zo weet jij aan het einde van een jaar hoe je bewoners kunt betrekken bij het eten en drinken, hoe je de samenwerking kunt verbeteren en bijvoorbeeld ook hoe je met geur en kleur ervoor zorgt dat elke maaltijd een feest wordt. Wil je helemaal niks missen? Kijk dan snel eens bij onze abonnementen.

Ontvang elke maand het laatste nieuws! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

We helpen jou op het gebied van producten, recepten, voedingskennis, sfeer en presentatie. Altijd praktisch, eenvoudig én leuk.

captcha image
Reload

Tips & inspiratie voor ontwikkeling

Zelf de slingers maken

Zelf de slingers maken

Dat positieve aandacht fijner is dan negatieve, weet natuurlijk iedereen. Maar hoeveel positiviteit hebben mensen eigenlijk nodig om prettig samen te werken met elkaar?

Inspiratiekaart ‘Vlariatie’

Inspiratiekaart ‘Vlariatie’

De naam “vla” komt van het Franse woord “flan”, wat een algemene term is voor een puddingachtig dessert. De oorsprong van Nederlandse vla is verbonden met de Nederlandse uitvinding van maïzena in 1834

× Whatsapp