Rust aan tafel

In ons abonnement...

Heb je onze andere inspiratiekaarten eigenlijk als eens bekeken?

Lekker in je vel aan tafel

Rust rondom het eetmoment voor mensen met dementie is nog belangrijker omdat ze prikkels minder goed kunnen verwerken. Bovendien is eten al een sensorische beleving; je ruikt de soep, voelt de hitte van je kop thee, je ziet allerlei schreeuwerige pakken zoetwaar op tafel staan, je proeft iets wat je niet herkent. Voorkom maximale overprikkeling door rust te creëren.

Bekijk de poster

Aan de linkerkant zie je een poster, die jou allemaal ideeën geeft. Sommige werken voor jou. Sommige werken misschien niet. Zie het als een inspiratieposter. Mooi als je er één tip uit kunt halen die je gaat proberen aan tafel!

Rituelen

Houd jij van muziek? Zie je dat het bij de bewoners past? Dan kun je er voor kiezen om een bepaalde stijl muziek aan te zetten, wanneer de bewoners aan tafel verwacht worden. Na een paar dagen ga je al merken dat mensen langzaamaan naar de tafel schuifelen als ze de eerste tonen van dat liedje al horen.

Bonus verdiend

Heeft iemand alles goed op gegeten? Is er iets goed gegaan bij een bewoner? Dan heeft iedereen misschien wel een scheutje limonade in de yoghurt verdiend. Maak het speels en houd het luchtig.

Onze recepten

Inspiratiekaart ‘Smaakmakers voor variatie’

Verandering van spijs doet eten, toch? Wissel jij weleens af met smaken?

Oeps, je bent op een pagina terecht gekomen die alleen toegankelijk is voor onze abonnees. Meer info? Kijk eens bij onze abonnementen.

Tofu snack

Tofu is een goede vleesvervanger. Heel neutraal van smaak, dus je moet er wel smaak aangeven. Dit geeft wel mogelijkheden voor nieuwe combinaties en niet alleen Aziatisch.

Zwarte bonen mousse

Ongebakken browniebeslag eten is geen goed idee, hoe lekker het ook is. Deze pudding op basis van bruine bonen smaakt exact hetzelfde, maar dan super voedzaam!

Bietensmoothie

Smoothie met het eiwitrijke skyr. Vooral die 10 gram eiwit per smoothie maakt het hem maken waard. Varieer van smaak met spinazie, fruit en maak op smaak met specerijen.

Inspiratiekaart ‘Pita’

Pitabroodjes, perfect om altijd in huis te hebben. Tosti zonder korstjes. Waar ga jij 'm mee beleggen?

Oeps, je bent op een pagina terecht gekomen die alleen toegankelijk is voor onze abonnees. Meer info? Kijk eens bij onze abonnementen.

Rabarbercompote met sinaasappel

Simpel, maar niet meer zo populair. Roept wel altijd mooie moestuinverhalen op. Serveer dit weer een keer als nagerecht met bij de vla of als alternatief voor appelmoes.

Bechamel van bonen

Een cheat om snel een witte saus te maken. Te gebruiken bij de bloemkool, lasagne, zelf een gebonden soep te maken of wat avontuurlijker onze tosti witte bonen.

Appelmoes-banaankoek

Eerlijk, de appelmoes erin is lekker fris, maar het is geen koek,te zacht. Meer gebakken havermout. Interessant voor iemand met slik- en kauwproblemen.

Inspiratiekaart ‘Ei erbij’

Eiwitten. Ouderen hebben er flink wat van nodig. Wat zijn leuke tussendoortjes om daaraan te komen?

Oeps, je bent op een pagina terecht gekomen die alleen toegankelijk is voor onze abonnees. Meer info? Kijk eens bij onze abonnementen.

Verknipte kippensoep

De chinees noemt het haaienvinnen, de Fransoos een geschifte liaison en in Nederland noemen we het een verknipt ei in de soep. Al met al het slobbert lekker weg.

Ontvang elke maand inspiratie per mail!

Onze abonnees helpen we elke maand op het gebied van producten, recepten, voedingskennis, sfeer en presentatie. Altijd praktisch, eenvoudig en leuk. Meld je aan en krijg elke maand gratis een sneak preview.

Ja hoor, je aanmelding is verstuurd! Je krijgt nu van ons een mail waarin we je vragen om je mailadres te bevestigen.

× Whatsapp