Met gemak door het leven

Geen dag is hetzelfde in de zorg. Daar weet jij alles van. Door alle bezoeken die we doen in de zorg, zien we dat er mensen met verschillende gedragsstijlen werken als zorgmedewerker in het hele land. In welk type herken jij je het meeste?

Gecontroleerde tante

Jij hebt de touwtjes in handen. Je hebt op maandag exact in beeld wat er de hele week gegeten wordt. Je weet precies wat iedereen lust en wie wanneer mee-eet. Je weet wanneer de leveringen komen van de groothandel in eten & drinken en in welke koelkast het moet staan. Collega’s weten jou altijd te vinden en stellen je vragen. Als er collega’s ziek zijn, bewoners onverwacht niet thuis zijn, de levering van de groothandel wordt uitgesteld of een collega op maandag pasta heeft gekookt terwijl dat op dinsdag had gemoeten, ben jij niet op je best. Je raakt geprikkeld en geeft gemakkelijk anderen de schuld, omdat het niet zo loopt als je verwacht. Maar, loopt het zoals je verwacht? Dan ben jij de kalmheid zelve en in staat om een perfecte dag neer te zetten.

Rots in de branding

Jij bent de stabiele kracht in het team. Je doet dit werk al jaren en kent de klappen van de zweep. Je staat niet vooraan bij veranderingen en verwacht dat sommige veranderingen het toch niet gaan halen. Daardoor denk je dat het soms wel weer overwaait. Je kunt het gevoel geven dat je nieuwe initiatieven niet altijd omarmt. Je realiseert je soms niet hoe veel kennis jij hebt en hoe waardevol het is dat je dit aan (nieuwe) collega’s vertelt.
Aan de andere kant ben je wel een rots in de branding. je regelt de boel in de organisatie wel, mensen kunnen van jou op aan. Eten heb jij altijd op tijd klaar.

Easy Beasy

Je bent een zonnetje in de organisatie. Je bent nooit gestrest. Jij komt aan en trekt de koelkast open. Je roeit met de riemen die je hebt en weet daar op een leuke manier mee om te gaan. Je werkt parttime en slaat de meeste app groepjes en portals over. Als de hele planning gevuld is met alleen Easy beasies mist er iemand die overkoepelend het overzicht heeft. Maar, in het moment weet je er voor de bewoners wat ontzettend lekkers en gezelligs van de maken. Als jij werkt, is het altijd een feestje!

Samenwerker

Begin je met je shift? Dan loop je eerst even naar een van de andere huiskamers om de maaltijd af te stemmen. Je twijfelt wat er exact gedaan moet worden. Als een collega van een andere afdeling zegt dat je wat lekkers van de lunch op moet maken, doe je dat. Zelf bedenk je dat niet zo snel. Je bent een sociaal mens en een fijne collega. Je wordt bij jou gezien, je weet van je collega’s wat hun uitdagingen zijn thuis of op het werk. Je bent een rustig type. De bewoners zijn op hun gemak bij jou. Je bent geen initiatiefnemer, maar werkt gestaag door.

De ideeënmachine

Jij bent de wervelwind die altijd weer met gekke ideeën komt. Waarom bakken we geen cake? Zouden we niet een vegetarische dag in moeten stellen? Kunnen familieleden niet meekoken? Jij bedenkt het weer. Je vindt het jammer dat niet iedereen meegaat in jouw ideeën. Ook ben je niet in staat om zelf al die ideeën uit te voeren. Je hebt een of twee andere enthousiaste medestanders nodig, om samen de ideeën uit te wisselen en daardoor lekker in je vel te zitten.

Meestal ben je van alles wel wat, maar van eentje toch net het meeste

 

Recente keukentips

Onze recepten

Tofu toetjes toveren

Met silken tofu kan je alle kanten op, het is letterlijk flexibel en is gemakkelijk op smaak te maken. Het is een handig product om snel pudding van te maken. Dus ga maar lekker toveren!

Visvrije tonijnsalade

Visvrije tonijn klinkt dus echt raar. Eigenlijk ro niet zo heel gek, want tonijn uit blik is een droge korrelige structuur met milde vissmaak, niet zo heel moeilijk na te maken. Dus waarom niet?

Mislukte makreel koekjes

Mislukt, ja dat wekt eerder de aandacht. Het recept had ook ” Misschien makreel koekjes kunnen heten”. In beide gevallen zijn de verwachtingen niet zo hoog en kan je de bewoners blij verrassen.

Muhamarra makreel soep

OMG! Omega soep, met als basis muhamarra. Ook wel bekend als Syrisch smeersel op basis van rode paprika en walnoten. Kan natuurlijk ook zonder vis!

Ontbijtcake met wortel

Nou niet zo raar kijken. We eten ook ontbijtkoek als ontbijt. Waarom dan niet met wortels als ingrediënt erin? Hiermee kan je de bewoner verleiden om echt te ontbijten.

Wortel hot dog

De knak is echt veel beter, mits je de wortel niet te ver doorkookt. Met alle garnituren erop is en blijft het een smul broodje. Ah toe? probeer het!

Club Sandwich van de plank

A la plancha op zijn Spaans. Dit recept is niet van de grillplaat, maar van de plank uit de voorraadkast.
Vooruit, omdat het een sandwich is, mogen de korstjes eraf.

Vegan mayo

Doel is niet om vegan te koken. Ouderen wordt geadviseerd geen rauw ei te eten. Door op vegan manier mayonaise te maken, laat je het ei weg.

Liefdevol welkomstdrankje

Hoe ziet de huiscocktail van jullie organisatie eruit? Met ananas voor gastvrijheid. Denk er eens over! Het is een leuk welkomstdrankje voor nieuwe bewoners

Vochtrijke spies of salade

Dat er vocht in een watermeloen zit is logisch. Je kan nooit, 1,5 liter vocht uit je eten halen, een beetje wel. Dus strooi extra chili op deze spies en zet een glas water ernaast.

× Hoe kan ik jou helpen?