Met gemak door het leven

Geen dag is hetzelfde in de zorg. Daar weet jij alles van. Door alle bezoeken die we doen in de zorg, zien we dat er mensen met verschillende gedragsstijlen werken als zorgmedewerker in het hele land. In welk type herken jij je het meeste?

Gecontroleerde tante

Jij hebt de touwtjes in handen. Je hebt op maandag exact in beeld wat er de hele week gegeten wordt. Je weet precies wat iedereen lust en wie wanneer mee-eet. Je weet wanneer de leveringen komen van de groothandel in eten & drinken en in welke koelkast het moet staan. Collega’s weten jou altijd te vinden en stellen je vragen. Als er collega’s ziek zijn, bewoners onverwacht niet thuis zijn, de levering van de groothandel wordt uitgesteld of een collega op maandag pasta heeft gekookt terwijl dat op dinsdag had gemoeten, ben jij niet op je best. Je raakt geprikkeld en geeft gemakkelijk anderen de schuld, omdat het niet zo loopt als je verwacht. Maar, loopt het zoals je verwacht? Dan ben jij de kalmheid zelve en in staat om een perfecte dag neer te zetten.

Rots in de branding

Jij bent de stabiele kracht in het team. Je doet dit werk al jaren en kent de klappen van de zweep. Je staat niet vooraan bij veranderingen en verwacht dat sommige veranderingen het toch niet gaan halen. Daardoor denk je dat het soms wel weer overwaait. Je kunt het gevoel geven dat je nieuwe initiatieven niet altijd omarmt. Je realiseert je soms niet hoe veel kennis jij hebt en hoe waardevol het is dat je dit aan (nieuwe) collega’s vertelt.
Aan de andere kant ben je wel een rots in de branding. je regelt de boel in de organisatie wel, mensen kunnen van jou op aan. Eten heb jij altijd op tijd klaar.

Easy Beasy

Je bent een zonnetje in de organisatie. Je bent nooit gestrest. Jij komt aan en trekt de koelkast open. Je roeit met de riemen die je hebt en weet daar op een leuke manier mee om te gaan. Je werkt parttime en slaat de meeste app groepjes en portals over. Als de hele planning gevuld is met alleen Easy beasies mist er iemand die overkoepelend het overzicht heeft. Maar, in het moment weet je er voor de bewoners wat ontzettend lekkers en gezelligs van de maken. Als jij werkt, is het altijd een feestje!

Samenwerker

Begin je met je shift? Dan loop je eerst even naar een van de andere huiskamers om de maaltijd af te stemmen. Je twijfelt wat er exact gedaan moet worden. Als een collega van een andere afdeling zegt dat je wat lekkers van de lunch op moet maken, doe je dat. Zelf bedenk je dat niet zo snel. Je bent een sociaal mens en een fijne collega. Je wordt bij jou gezien, je weet van je collega’s wat hun uitdagingen zijn thuis of op het werk. Je bent een rustig type. De bewoners zijn op hun gemak bij jou. Je bent geen initiatiefnemer, maar werkt gestaag door.

De ideeënmachine

Jij bent de wervelwind die altijd weer met gekke ideeën komt. Waarom bakken we geen cake? Zouden we niet een vegetarische dag in moeten stellen? Kunnen familieleden niet meekoken? Jij bedenkt het weer. Je vindt het jammer dat niet iedereen meegaat in jouw ideeën. Ook ben je niet in staat om zelf al die ideeën uit te voeren. Je hebt een of twee andere enthousiaste medestanders nodig, om samen de ideeën uit te wisselen en daardoor lekker in je vel te zitten.

Meestal ben je van alles wel wat, maar van eentje toch net het meeste

 

Onze recepten

Flip de pannenkoek

Pannenkoeken is altijd feest. Maar ook flink doorwerken in de keuken en daarna alle stroop weer wegpoetsen.

Plantaardige panna cotta van chocolade

Oke, een kant-en-klaar pudding van Mona is nog makkelijker. Maar deze plantaardige variant is bijna net zo gemakkelijk. Stap over de agar-agar-angst heen en ga aan de slag.

Bananenloempia

Met 2 ingrediënten een warm, zoet en vettig herkenbaar gerechtje maken. Jij kan dat ook. Zorg dat je een pak rijstvellen in huis hebt en kan je zo aan de slag.

Pita tonijn broccoli

Met 25 gram eiwit is dit broodje bijna een volledige maaltijd. De eiwitten komen uit zowel plantaardige als dierlijke bronnen. Serveer een halve als lunch of een kwart als snack.

Muesli broodpudding

Herkenbaar, smaakvol, zacht van structuur, romig en comfort food. Eigenlijk onbegrijpelijk dat dit een vergeten nagerecht is.

Plaatpannenkoek

Zonder pannenkoeken-flip-stress. Heel simpel, je giet het beslag in een ingevette ovenschaal of bakvorm. Beleg met gewenste topping.

Italiaanse broodsoep

Pappa al pomodoro klinkt al veel smakelijker dan Broodsoep. Juist het gebruik van oude volkorenbrood maakt deze soep waardevoller.

Knabbels bij een activiteit

Je krijgt er geen vette vingers van. Ze zijn voedzaam en walnoten en pecannoten zijn zacht genoeg voor een ouder gebit. Er kan dus best een handje nootjes bij.

Warme amandel-appeltaart-smoothie

Oké, soms moet je even door de zure appel heen, dit keer is het deze licht gebonden pap. Maar… toch best lekker.

Zadenbroodje van oliebollenmix

Met oud & nieuw iets te ambitieus geweest en ligt er nog een pak oliebollenmix in de kast of kan je die voor weinig in de sale vinden. Bak dan deze zoete broodjes.

× Whatsapp