Meer fruit

Het Voedingscentrum adviseert om twee stuks fruit per dag te eten. Toch bieden we binnen (maar ook buiten) de zorg ongeveer 1 stuk per dag aan. Hoe kunnen we dit verhogen op een leuke manier?
Kies voor de kers op de taart

Workshop Meer fruit

Door te variëren met twee verschillende stuks fruit per dag, zorg je er voor dat bewoners goede vitamines en vezels binnen krijgen. Toch is dat lastig in de praktijk, naast alle taken die je als zorgverlener of gastvrouw hebt. In de workshop Meer fruit gaan we op een vrolijke manier aan de slag om de hoeveelheid fruit te verhogen!

Wat ga je doen?

Bij Meer fruit kijken we eerst naar de hoeveelheid groente en fruit die we idealiter eten per dag. We bespreken het menu van de bewoners en waar groente en fruit zitten ingebouwd. Ook bespreken we ideeën hoe je dit per eetmoment kunt verhogen. We gaan aan de slag met ‘koek met fruit’. Hoe kunnen we bij de koffie (of thee) een koek met fruit moment creëren? Keukentijgers wil het herkenbare er in houden, dus het koekje mag blijven. Daarnaast willen we wel inpireren hoe je dit gemakkelijk kunt verrijken met een stukje banaan, appel, peer of bijvoorbeeld druiven. En weet je wel wat voor spelletjes of liedjes je gemakkelijk kunt creëren met fruit? Afhankelijk van de doelgroep en je eigen voorkeur kies je uit wat er bij jou past. Uiteraard laten we een toolkit achter, met koektrommel en inspiratiekaarten om morgen hier meteen mee verder te gaan.

  • Aantal deelnemers: idealiter met maximaal 25 deelnemers
  • Tijd: ongeveer 2 uur
  • Locatie: bij een zorgorganisatie, bij voorkeur in een woonkamer of ruimte met keuken (kan eventueel ook in een zaal zonder aanrecht)
  • Investering: € 950,-

Geïnteresseerd? Nadat je contact met ons hebt opgenomen, plannen we een (online) kennismaking in. Uiteraard vragen we wat er nu wordt gegeten qua fruit en op welke momenten. Als je een voedingsvisie hebt die je kunt delen, ontvangen we die ook graag. Zo maken we elke sessie op maat en zijn we op een moment dat jou past bij jouw op de woongroep!

Inspiratie

Foto’s

× Whatsapp