Stamppot ideeën & receptkaart

In ons abonnement...

Heb je onze andere ideeënkaarten eigenlijk als eens bekeken?

Creëer je stamppot

De Hollandse keuken kán niet zonder stamppot. Ook zien we dat dit iets herkenbaars is voor veel mensen die in een zorglocatie wonen. Een ideaal gerecht om mee te spelen, te creëren en te verrassen.

De basis

  • 1 kg aardappelen – Kruimige aardappelen. weet je niet zeker of ze kruimig zijn? Doe er dan een schepje suiker bij.
  • 500 gram groenten Mag best 700 gram zijn, maar laat dan wat melk of vocht weg
  • 50 gram boter probeer eens met olijfolie
  • Scheutje melk
  • Bouillonblokje

Normaal gesproken is 1 kg aardappelen genoeg voor 4 personen. Weeg je een keer de hoeveelheid die gegeten wordt? En hoe veel groenten hebben de bewoners dan gegeten?

De basis is in huis en nu!?

Bedenk hoe je het eens anders kunt presenteren dan normaal

  • Gebruik serveerringen, zodat je het op elk bord in een net rondje legt
  • Doe de stamppot in een grote en kleine bakvorm en zet ze bovenop elkaar als een bruidstaart. Snijd de worst alvast in plakjes en plak tegen de zijkant aan
  • Doe het in ander servies
  • Gebruik je eigen creatie!

De inhoud

Het fijne met stamppot is dat je er leuk mee kunt variëren. Bonen, twee groenten, maïs, kaas, gebakken uitjes. Open eens de keukenkastjes of koelkast en bedenk wat er volgens jou nu echt bij zou kunnen passen. Bekijk de voorbeelden in de ideeënkaart en op naar jouw eigen twist aan de volgende stamppot!

Onze recepten

plantaardige chocolade panna cotta

Oke, een kant-en-klaar pudding van mona is nog makkelijker. Maar deze plantaardige variant is bijna net zo gemakkelijk. Stap over de agar-agar-angst heen en ga aan de slag.

bananenloempia

Met 2 ingrediënten een warm, zoet en vettig herkenbaar gerechtje maken. Jij kan dat ook. Zorg dat je een pak rijstvellen in huis hebt en kan je zo aan de slag.

Pita tonijn broccoli

Met 25 gram eiwit is dit broodje bijna een volledige maaltijd. De eiwitten komen uit zowel plantaardige als dierlijke bronnen. Serveer een halve als lunch of een kwart als snack.

Muesli broodpudding

Herkenbaar, smaakvol, zacht van structuur, romig en comfort food. Eigenlijk onbegrijpelijk dat dit een vergeten nagerecht is.

Plaatpannenkoek

Zonder pannenkoeken-flip-stress. Heel simpel, je giet het beslag in een ingevette ovenschaal of bakvorm. Beleg met gewenste topping.

Italiaanse broodsoep

Pappa al pomodoro klinkt al veel smakelijker dan Broodsoep. Juist het gebruik van oude volkorenbrood maakt deze soep waardevoller.

Knabbels bij een activiteit

Je krijgt er geen vette vingers van. Ze zijn voedzaam en walnoten en pecannoten zijn zacht genoeg voor een ouder gebit. Er kan dus best een handje nootjes bij.

Warme amandel-appeltaart-smoothie

Oké, soms moet je even door de zure appel heen, dit keer is het deze licht gebonden pap. Maar… toch best lekker.

Zadenbroodje van oliebollenmix

Met oud & nieuw iets te ambitieus geweest en ligt er nog een pak oliebollenmix in de kast of kan je die voor weinig in de sale vinden. Bak dan deze zoete broodjes.

Pindakaas-zaden-ontbijtshake

Dan maar alles in de blender. Nadruk ligt bij deze smoothie op onverzadigde vetten en vezels. De koffie geeft een extra kickstart. Ook iets voor jou?

× Whatsapp