Stamppot ideeën & receptkaart

In ons abonnement...

Heb je onze andere ideeënkaarten eigenlijk als eens bekeken?

Creëer je stamppot

De Hollandse keuken kán niet zonder stamppot. Ook zien we dat dit iets herkenbaars is voor veel mensen die in een zorglocatie wonen. Een ideaal gerecht om mee te spelen, te creëren en te verrassen.

De basis

  • 1 kg aardappelen – Kruimige aardappelen. weet je niet zeker of ze kruimig zijn? Doe er dan een schepje suiker bij.
  • 500 gram groenten Mag best 700 gram zijn, maar laat dan wat melk of vocht weg
  • 50 gram boter probeer eens met olijfolie
  • Scheutje melk
  • Bouillonblokje

Normaal gesproken is 1 kg aardappelen genoeg voor 4 personen. Weeg je een keer de hoeveelheid die gegeten wordt? En hoe veel groenten hebben de bewoners dan gegeten?

De basis is in huis en nu!?

Bedenk hoe je het eens anders kunt presenteren dan normaal

  • Gebruik serveerringen, zodat je het op elk bord in een net rondje legt
  • Doe de stamppot in een grote en kleine bakvorm en zet ze bovenop elkaar als een bruidstaart. Snijd de worst alvast in plakjes en plak tegen de zijkant aan
  • Doe het in ander servies
  • Gebruik je eigen creatie!

De inhoud

Het fijne met stamppot is dat je er leuk mee kunt variëren. Bonen, twee groenten, maïs, kaas, gebakken uitjes. Open eens de keukenkastjes of koelkast en bedenk wat er volgens jou nu echt bij zou kunnen passen. Bekijk de voorbeelden in de ideeënkaart en op naar jouw eigen twist aan de volgende stamppot!

Recente keukentips

Onze recepten

Tofu toetjes toveren

Met silken tofu kan je alle kanten op, het is letterlijk flexibel en is gemakkelijk op smaak te maken. Het is een handig product om snel pudding van te maken. Dus ga maar lekker toveren!

Visvrije tonijnsalade

Visvrije tonijn klinkt dus echt raar. Eigenlijk ro niet zo heel gek, want tonijn uit blik is een droge korrelige structuur met milde vissmaak, niet zo heel moeilijk na te maken. Dus waarom niet?

Mislukte makreel koekjes

Mislukt, ja dat wekt eerder de aandacht. Het recept had ook ” Misschien makreel koekjes kunnen heten”. In beide gevallen zijn de verwachtingen niet zo hoog en kan je de bewoners blij verrassen.

Muhamarra makreel soep

OMG! Omega soep, met als basis muhamarra. Ook wel bekend als Syrisch smeersel op basis van rode paprika en walnoten. Kan natuurlijk ook zonder vis!

Ontbijtcake met wortel

Nou niet zo raar kijken. We eten ook ontbijtkoek als ontbijt. Waarom dan niet met wortels als ingrediënt erin? Hiermee kan je de bewoner verleiden om echt te ontbijten.

Wortel hot dog

De knak is echt veel beter, mits je de wortel niet te ver doorkookt. Met alle garnituren erop is en blijft het een smul broodje. Ah toe? probeer het!

Club Sandwich van de plank

A la plancha op zijn Spaans. Dit recept is niet van de grillplaat, maar van de plank uit de voorraadkast.
Vooruit, omdat het een sandwich is, mogen de korstjes eraf.

Vegan mayo

Doel is niet om vegan te koken. Ouderen wordt geadviseerd geen rauw ei te eten. Door op vegan manier mayonaise te maken, laat je het ei weg.

Liefdevol welkomstdrankje

Hoe ziet de huiscocktail van jullie organisatie eruit? Met ananas voor gastvrijheid. Denk er eens over! Het is een leuk welkomstdrankje voor nieuwe bewoners

Vochtrijke spies of salade

Dat er vocht in een watermeloen zit is logisch. Je kan nooit, 1,5 liter vocht uit je eten halen, een beetje wel. Dus strooi extra chili op deze spies en zet een glas water ernaast.

× Hoe kan ik jou helpen?