Wenda Linthorst
Met enorm veel drive zet ik mij in voor Keukentijgers. Met mijn achtergrond in een advies- & onderzoeksbureau viel mij altijd op dat we veel vragen van de woonbegeleiders, verzorgenden en gastvrouwen die zich bezighouden met alle eetmomenten op de dag. Ga maar na, hoe zou jij vanavond koken voor ongeveer 10 personen, rekening houdend met de gezondheidsklachten die de mensen hebben en intussen nog allerlei andere taken doen?
Ik heb het in de praktijk gezien bij mijn schoonvader, die dementie had. Toen het eten echt lastig was, merkte je dat de verzorgenden in de langdurige zorg hier onvoldoende tijd en aandacht voor hadden. Het ontbrak ook aan ondersteuning. Dat moet toch echt anders. Al drie jaar lang heb ik de droom om een plek te creëren waar je als persoon die kookt op de afdeling geholpen wordt om alle eetmomenten te regelen. Ik ben dan ook enorm trots dat het er nu staat en we met jullie aan de slag kunnen gaan.
Naast het werk bij Keukentijgers werk ik interim binnen & buiten de zorg. Die mix word ik blij van en het versterkt elkaar ook!
Samen krijgen we zo veel voor elkaar en gaan we echt zien dat mensen die zorg nodig hebben beter eten krijgen!
Zelf de slingers maken
Dat positieve aandacht fijner is dan negatieve, weet natuurlijk iedereen. Maar hoeveel positiviteit hebben mensen eigenlijk nodig om prettig samen te werken met elkaar?
5x tips voor feest in de huiskamer
Hoe creëer je deze maand een feestelijke kerstsfeer voor bewoners en familie? Mireille van Driel maakt met haar team blije gebouwen door heel Nederland en geeft tips.
Herinneringen ophalen
Eten en drinken kan herinneringen oproepen. Ook mensen met dementie kunnen door de smaken denken aan iets wat ze eerder hebben beleefd.
Challenge November – Toekomstproef
Het initiatief ToekomstProef zet zich hard in met talloze partners om gezonder en duurzamer eten in de zorg te realiseren. Niet gek, aangezien we als branche verantwoordelijk zijn voor het eten van honderdduizenden mensen per jaar.
Wat in het vat zit, verzuurt niet
Even een opfrisser, hoe bewaren we ook al weer alle producten in de zorg?
Familie betrekken bij de zorg
De ene bewoner krijgt heel veel bezoek van een naaste. De andere heeft sporadisch een kleinkind op de thee. Hoe gaan we nu om met bezoekers? Wat zien we als richtlijn?